Contactgegevens
T 078-7999945 078-7999945

Budgetbeheer

Naast bewindvoering bieden wij ook budgetbeheer aan. Dat doen we in drie verschillende soorten: budgetbeheer beperkt, budgetbeheer basis en budgetbeheer uitgebreid. Hieronder treft u een toelichting op de drie verschillende vormen van budgetbeheer.

Budgetbeheer Beperkt

Budgetbeheer Beperkt is bedoeld voor mensen die graag willen dat hun maandelijkse vaste lasten worden betaald, maar verder zelf willen bepalen waar het restant van het inkomen en spaargeld voor wordt gebruikt.

De budgetbeheerder ontvangt al uw inkomen op een beheerrekening en betaalt de vaste lasten die iedere maand moeten worden voldaan. Het geld wat overblijft wordt naar u overgemaakt. Hiermee weet u zeker dat uw vaste lasten worden betaald, maar bepaalt u wel zelf wat u met het restant van uw inkomen en uw spaargeld doet. Het is vervolgens aan uzelf te sparen of te reserveren voor bijvoorbeeld tandartsnota’s, boodschappen en vaste lasten die niet maandelijks worden betaald.

De post met betrekking tot de inkomsten en de vaste lasten die de budgetbeheerder voor u betaalt, komt bij de budgetbeheerder binnen. De budgetbeheerder behandelt deze post voor u en neemt contact met u op als er wijzigingen door u moeten worden doorgevoerd.

Budgetbeheer Basis

Budgetbeheer Basis is bedoeld voor mensen die graag willen weten dat hun maandelijkse vaste lasten worden betaald en dat er wordt gespaard en gereserveerd voor toekomstige, onvoorziene uitgaven.

De budgetbeheerder ontvangt al uw inkomen op een beheerrekening en betaalt de vaste lasten die iedere maand moeten worden voldaan. Het geld wat overblijft wordt (indien mogelijk) bijvoorbeeld gebruikt voor het uitbetalen van leefgeld (wekelijks of maandelijks), het reserveren voor grotere uitgaven en het eventueel opbouwen van spaargeld.

De post met betrekking tot de inkomsten, de vaste lasten en de Belastingdienst komt bij de budgetbeheerder binnen. De budgetbeheerder behandelt deze post voor u en neemt contact met u op als er wijzigingen door u moeten worden doorgevoerd.

Budgetbeheer Uitgebreid

Budgetbeheer Uitgebreid is bedoeld voor mensen die graag willen dat het beheer van de financiële administratie vrijwel volledig wordt overgenomen. Deze soort lijkt zeer sterk op bewindvoering, maar dan zonder tussenkomst van de kantonrechter.

De budgetbeheerder verricht dezelfde werkzaamheden als bij budgetbeheer Basis, maar gaat een aantal stappen verder. De budgetbeheerder verricht (indien mogelijk en door u toegestaan) bijvoorbeeld ook de ondersteuning bij schulden, zoals het geven van advies over hoe u grote schulden kunt oplossen, het benaderen van schuldeisers voor het bereiken van eenvoudige schuldoplossingen en het verzamelen van een deel van de documenten die nodig zijn voor schuldhulpverlening.

De post met betrekking tot de inkomsten, de vaste lasten en de Belastingdienst komt bij de budgetbeheerder binnen. De budgetbeheerder behandelt deze post voor u en voert in overleg met u wijzigingen door als dat nodig is. De post van schuldeisers komt bij uzelf binnen en kunt u doorsturen naar de budgetbeheerder om daarna te bespreken.

Voor wie?

U kunt bij ons terecht als u voor uzelf, als particulier, budgetbeheer nodig hebt. Maar ook als ZZP’er bent u bij ons aan het juiste adres. Wij werken namelijk samen met een administratiekantoor, waardoor we niet alleen uw privésituatie, maar ook uw zakelijke situatie in de greep kunnen krijgen en houden. Bijvoorbeeld door het tijdig doen van aangiften en vanuit reserveringen de aanslagen te betalen.

Aanmelden?

Bent u begeleider, werkgever, particulier of ondernemer en meent u dat budgetbeheer noodzakelijk is voor de oplossing van de financiële problematiek? Dan kunt u direct telefonisch contact met ons opnemen. Tijdens het telefoongesprek wordt de financiële situatie besproken en wordt kort uitgelegd wat budgetbeheer inhoudt en welke kosten daaraan verbonden zijn. Aansluitend kan een (digitaal) opstartgesprek worden ingepland.

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen